neděle 10. června 2012

Paranormálové-Zlodějka duší


Autor: Kiersten White
Název: Paranormálové-zlodějka duší
Originalní název: Paranormalcy


Česká anotace:
Hrdinka románu Evie má velice zvláštní povolání: pracuje v Mezinárodní agentuře pro zadržování paranormálů. Běžně se vídá s upíry a vlkodlaky, její nejlepší přítelkyně patří mezi mořské panny a nová láska je vodouch – paranormál, který na sebe dokáže brát nejrůznější podoby. Nic na paranormálních tvorech ji nemůže překvapit a zaskočit. Paranormálové jí vlastně připadají normální a agentura jí nahrazuje rodinu, o kterou přišla. Trochu jí vadí, že je ochuzena o běžné radosti svých vrstevníků, ale vede vcelku spokojený život. To se však má brzy změnit. Paranormálové začínají z neznámých důvodů umírat a kolem Evie se začínají dít podivné věci. Potom se na scéně objeví Zlodějka duší a Evie jde o život.




Nakladatelství: Fortuna Libri
Počet stran: 346
Vydání v ČR: 2011




Má anotace(obsahuje spoilery):
Mladá Evie má velice zvláštní schopnosti, a díky tomu získala práci MAZP, kde vede celkem obyčejný a stále stejný život.Evie tohle nebaví, chce začít chodit na střední školu a mít normální vztah s normálním klukem.Vše se ještě zkomplikuje, když se do MAZP vloupá vodouch Lendl,kterého samozdřejmě Evie zajme.Postupem času si, ale k němu začíná nacházet velice silné pouto a brzy zjistí, že je do něj až po uši zamilovaná.To, ale není jediný problém, který teď Evie musí řešit.Paranormálové začali umírat a 
nikdo neví proč nebo jak.Jen Evie si díky svým schopnostem všimne, že po smrti na sobě mají zlatý otisk ruky.Přesně u srdce.To jí ovšem moc nepomůže, ale netrvá dlouho a dotyčná se jí rozhodne sama představit.Je to je Eviina úplná kopie, až na to, že Evie ji vidí jinak.MAZP je napaden a už zde není bezpečno, proto Evie utíká spolu s Lendlem k němu domů.Tam se seznamuje s jeho rodiči a přáteli a začíná si užívat středoškolský život.Vše se na ten okamžik zdá perfektní, dokud ji nenajde její dvojče a rozhodne si ji vzít s sebou.Vše nakonec končí dobře Evie propustila všechny duše, které její dvojče věznilo a zůstala se svým Lendlem.




Můj dojem na knížku:
Knížka je skvělá a skvěle se mi i četla.Naprosto jsem si zamilovala Lendla a celkem i Evie, ale Lendl je lepší=D.Potom taky nápad se starými upíry, kteří mění svůj vzhled na mladistvý je naprosto úžasný.Konečně trošku míň sexy upírů.(Nic proti nim, ale už to chtělo, aby upíři byli zase krvelačné potvory!)Já osobně nemám ráda tové ty přehnané slaďárny, ale dokážu si je přečíst=D.No, ale to jsem úplně odběhla od tématu.Prostě svět paranormálu je něco nového a skvělého, knížka se mi moc líbí,hlavně to, že je opravdu originální.No to je tak vše.




Zdroj obálky:http://www.knihyfiser.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat