neděle 10. června 2012

Zavržený


Autor: Becca Fitzpatricková
Český název: Zavržený
Slovenský název: Zavrhnutý
Originální název: Hush, Hush
Díl: první
Žánr: pandlý andělé, fantasy


Česká anotace:
Patchovy oči připomínaly černé hvězdy.
Bral všechno a nedával nic. Ne že bych o něm chtěla vědět víc. Nelíbil se mi zvnějšku a pochybovala jsem, že by se mi zamlouvalo, co se skrývá uvnitř.
Tedy, to není úplně přesné. Zvnějšku se mi líbil hodně.
Dlouhé, silné paže, široká, uvolněná ramena a úsměv zpola hravý, zpola svůdný. Cítila jsem, že mě neodolatelně přitahuje, a sama sobě jsem přestávala rozumět.
Nora Greyová je svědomitá, chytrá a rozhodně nemá ráda riziko. Jenže se zamiluje do Patche a to je její první chyba. Patchova minulost je totiž všechno, jen ne nevinná. A nejlepší, co kdy udělal, bylo, že se zamiloval do Nory.
Seznámili se na hodině biologie a Nora chce jediné – držet se od něj co nejdál. Jenže jak se zdá, Patch je vždy o dva kroky napřed. Dívka na sobě cítí jeho pohled, i když Patch není nablízku. Cítí jeho přítomnost, i když je v pokoji sama. A když své okouzlení nedokáže déle tajit, vyjde najevo, kdo Patch ve skutečnosti je a proč ji vyhledal. A za všemi otázkami, které se dotýkají jeho minulosti, si Nora a Patch mohou navzájem položit jen jedinou: „Jak hluboko dokážeš padnout?“


Nakladatelství: Egmont
Počet stran: 348
Vazba: Vazaná
Vydání v USA: 2009
Vydání v ČR: 2010

Datum četby: překvapivě přečteno za jeden den :) ...16.6.2012

Trailer ke knize:





Můj názor (obsahuje spoilery):
Miluji fantasy knížky s milostným dějem. A to tato kniha překvapivě splňuje. Nevěděla jsem co od ní čekat, protože jsem četla kladné i záporné recenze.
Knížka začínala prologem a ten mě tedy vůbec, ale vůbec nezaujal. Začala první kapitola a já po první větě vplula do knížky, že mě už od ní nemohl nikdo odtrhnout.

Nora jako každý jiný den usedá do lavice a vyčkává na hodinu biologie. Do třídy vchází jejich učitel a přichází se skvělím nápadem, všechny ve třidě rozesadit. Noru opouští z lavice její nejlepší kamarádka Vee a usedá vedle ní Patch. Patch, o kterém Nora nevěděla, že ani existuje.

Nora se snaží Patche ignorovat, ale on ví jak na sebe upozornit. Nora přežívá každou hodinu biologie a poté rychle odchází od Patche. Když nastane v hodině téma sex a vysnění partnek/a učitel vyvolá Noru, aby popsala svého vysněného partnera. Má velké potíže něco vymyslet a tak se ujímá slova Patch. Jeho vysněná partnerka by měla splňovat " Chytrá.Hezká.Zranitelná." Tohle přesně dělal, aby Noru provokoval.

Když se začne Nora s Patchem seznamovat, zjišťuje, že není až zas tak špatný jak se zdál, ale nechce ci to přiznat.. Když je Nora ve společnosti s Patchem, dějí se dovné věci. Najednou má vybitý mobil a má vidiny.


Do školy školy nastoupí nový žák Elliot a až moc se zajímá o Noru. Zato jeho kamarád Jules je jako stín. Když Elliot pozve Noru do Delf zábavního parku, Vee se hned hlásí jako Julesova společnice.
Když dorazí do Delf, Jules se vytratí na záchody. Nora zjistí, že Patch je také v Delf a ihned si s ním jde promluvit. Patch pozve Noru na Archanděla (horská dráha). Nora si vymyslí, že si jde koupit cukrovou vatu a nechává Vee a Elliota samotné. Když s Patchem nasedne do vozíku, který je vyveze nahoru na dráhu, Nora má vidinu, jak padá z vozíku dolů. Patch jí, ale zachrání.
Noru někdo začíná pronásledovat a nebojí se jí i ublížit. Nora si s Vee vymění bundu a deštník, když zjistí, že někdo Noru v nákupním centru sleduje. Vee se nebojí zjistit, zda by jí dotyčný ublížil.
Když Vee opustí obchod, Nora ji jde sledovat, co se bude dít. Venku je hrozné počasí a Vee na chvíli ztratí z dohledu. Najde ji až zbitou,válející se na zemi. Odveze Vee do nemocnice a odjede domů.


Nora zjistí, že jí Patch chce zabít, aby zase mohl být plnomocným andělem. Ale háček je v tom, že Patch místo toho aby jí zabil se do ní zamiloval. Nora nevěří ani slovo Patchovi, ale když mu šáhne na záda, kde bývaly jeho křídla, tak se dozví pravdu.


Nora musí obětovat svůj život, aby se zachránila a tak zabila Julese, který celou tu dobu se jí pokoušel zabít, aby se Patch nestal andělem. Když se Nora obětuje, Patch se jí nehodlá vzdát a vykoupí její život a stane se jejím strážným andělem.





Ukázka knížky:








Reakce po dočtení knížky:
Mamííí....já chci druhý díl.....zítra si pro něj jedu!!!



























Žádné komentáře:

Okomentovat